keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mitä sitä tulikaan suuhun laitettua?

Huomenta. Lupasin tässä päivänä eräänä siskolleni pitää yhden päivän ajan ruokapäiväkirjaa. Siskoni on myös motivoitunut aloittamaan painonhallinnan, liikuntaa hän onkin jo jonkin aikaa harrastanut. Mutta näillä meidän kerryttämillä ikävuosilla, ei se pelkkä liikunnan lisääminen tunnu saavan ihan toivottuja tuloksia aikaan. Pitää vain kertakaikkiaan tehdä kokonaisvaltaisia muutoksia.
Itselläni on siinä suhteessa ihanteellinen tilanne poikieni kanssa, jotka siis asuvat kotona, että he syövät melkeimpä mitä tahansa, minun ei tarvitse päivittäin miettiä montaa eri ruokalajia, vaan meillä kaikki syövät samaa ruokaa. Paitsi tietenkin päivällä, he syövät tyytyväisinä koulussa aterian.

Aamupalana kaurapuuroa muutamalla persikan palalla höystettynä, lasillinen rasvatonta maitoa, joka ei päässyt kuvaan :( Aamupala n. klo 8


Lounaana edellisen päivän jämistä rakennettu salaatti höystettynä pastalla, fetajuustolla, aurinkokuivatulla tomaatilla, kanalla, papusilla ja tonnikalalla. Ja taas se lasillinen rasvatonta maitoa. Lounas n. klo 11.30


Iltapäivällä olisi pitänyt syödä se välipala, mutta unohdin :( Ei ollut nälkä…

Päivällisenä meillä tarjoiltiin possun filettä (-30%), höyrytettyjä kasviksia ja raejuustoa, tomaattia. Päivällinen n. klo 16.
Iltapala klo 21. Rakkaan poikani tekemä uunimunakas muutamalla kinkun siivulla höystettynä. Ruisleipää päällystettynä Oltermannin 17% herkkujuustolla, lusikallinen raejuustoa ja pari tomaattia koristeena lautasen reunalla. Ja pääsikö se maitolasillinen nyt kuvaan? Päivän mittaan huomaan juovani paljon maitoa, itseasiassa, olen aina maidosta pitänyt. Vettä olen nyt oppinut juomaan myös entiseen verrattuna enemmän, en kyllä varmasti saa kahta litraa sitä kiskottua, mutta aika liki se taitaa mennä. 

Eilisen liikunnan osuus oli 55 min bodypumppia ja 15 min keskivartalon vahvistamista. Eli koko kroppa joutui töihin. Ja jumpan jälkeen sauna <3

Ja homma jatkuu tänään. Aamu- ja päiväruuat menevät kutakuinkin eilisen kaltaisina, päivällisenä tänään lihapullia ja pottuja.

Ja kun laskeskelin eilisten ruokieni hintoja, huomasin taas, ettei se terveellinen ruoka ole yhtään sen kalliimpaa, se on taas niistä valinnoista kiinni. Ja kannattaa ehkä hyödyntää niitä kauppojen tarjoamia punaisia lätkiä ruokien suhteen, -30% lätkällä varustetut ruuat ovat ehdottomia suosikkejani :)

Mennäänkö aamupuurolle? 

Ei kommentteja: