torstai 24. huhtikuuta 2014

Kauheen kallista ruokaa...

Mitä ja miten teillä syödään tänään?

Ruoka on kallista, vihannekset maksavat liikaa, lihaa ei ole varaa ostaa jne. Ruokaan ja sen hintaan liittyvä keskustelu on pohjaton. Syitä lähinnä siihen, miksei terveellisempää ruokaa voi laittaa löytyy aina. Tänään mulla taas keitti yli ja päätin ottaa ihan asiakseni vähän tutkailla tuota asiaa.

Meillä on aina laitettu itse ruokaa. Toki olemme ihmisiä, käymme välillä ulkona syömässä, joskus tilataan pitsat kotiin jne, mutta pääsääntöisesti meillä tehdään itse, jopa työpäivän jälkeen. Eikä meillä mene hirveästi rahaa ruokaan, vaikka meillä syödään myös niitä ihan hirveän kalliita kasviksia ja tehdään salaatteja ja kaikkee. Iiik. Rahat eivät tahdo riittää kunnon ruokaan. Pöh sanon minä. Riittää ne ja riittää aika paljon muuhunkin, tässä on taas niistä valinnoista kyse. Mitä sinä olet valmis sen ruokasi eteen tekemään?

Tänään meillä on broileria, ihan siitä syystä, että se on hyvää oikein laitettuna, terveellistä ja kevyttä. Ja lisäksi, tänään sitä oli keltaisella lätkällä lähikaupassa (-30%), päiväys huomiselle. Toki broiskun vieressä olleet piffit olivat hyvän näköisiä, mutta 18 e kahdesta pihvistä tuntuu näin arkena aika järjettömälle.


Broilerin file, 7.95 rasia -30%= 5.56 e

Vaihtoehdoista otin siis tuon broiskun. Kotoa löytyi perunaa, kermaa, pakasteesta kukka- ja parsakaalia. Lisäksi vielä vähän juustoraastetta, porkkanaa ja paprikaa ja avot. 

Aina ei jaksa ruuan lisukkeena syödä sitä perunaa tai riisiä, joten tänään se ratkaistiin uunijuureksilla. Bataattia, porkkanaa, punajuurta, lanttua. Liraus hunajaa päälle, sotketaan sekaisin ja maustetaan yrteillä ja pippurilla. Juurekset ostin tänään, lanttu 36 centtiä, punajuuret 2 kpl 89 centtiä, porkkanapussi 99 centtiä, bataatti 1.16 euroa, eli juureksille tuli hintaa 3.4 euroa. 
Hunajalle en laske edes hintaa, ruokalusikallisen sitä tuonne tirvaisin, samoin peruna + kerma + juustoraaste, niitä oli kaapissa valmiina, joten laitetaan hinta yläkanttiin 2 euroa. 

Koko ruokaan on siis mennyt nyt rahaa 10.96 e. Eikä kannata nyt puhua sähköstä, en laske sitä. 175 astetta, noin tunti. 

Uuniin menossa ja pahan näköistä..vähän väriä pintaan ja johan maistuu


Meitä on tänään syömässä minä ja pojat, eli 3 henkilöä. Kulut ovat siis 3.65/ruokailija. Mutta koska ruokaa jää myös huomiseksi (minulle), tämä laskee tietenkin summaa, eli 2.74 tulisi näin laskettuna aterian hinnaksi (4 ateriaa). 

Toki pitää ottaa huomioon muut kulut esim. maito, leipä jne. mutta niitähän nyt tarjotaan aterialla muutenkin. Halusin vain huomioitavaksi ruokaan menevät rahat. 

En itse pidä ruuan hintaa järisyttävänä. Meillä on aina syöty ihan hyvin ja olen siinä suhteessa hyvässä asemassa, että meillä myös nuoret syövät sitä, mitä tarjotaan. Joskus toki joku siirtelee sipulia tai paprikan palaa lautasen reunaan, mutta sitä syödään mitä tarjotaan. Ja kotonani myös nuoret osaavat laittaa ruokaa! Wolaa. 

Mutta tietenkin, aikahan on muuten rajallista. Onko sulla aikaa laittaa ruokaa? On. Arkiruuan laittamiseen ei takuulla tuhraannu aikaa tuntitolkulla. Itse sain tämänpäiväiseen ateriaan kulumaan maksimissaan 30 minuuttia. Sen ajan olin poissa somesta :) 

Ei muuta kuin kokkaamaan, edullista itse tehtyä ruokaa!! Ja muista muuten se valkosipuli.

Ei kommentteja: